Webucation – The Sunrise Business

Mungkin ramai yang tercari-cari perniagaan yang sesuai pada waktu sekarang. Dalam dunia IT yang serba canggih, semestinya perkembang ini mempengaruh business apa yang sesuai pada waktu ini. Mungkin Artikel di bawah boleh menjawab persoalan  ini.

WEBUCATION, the fast growing Business Opportunity

In Forbes Magazine, Peter Drucker calls webucation “The Next Mega Trend.” He states it will be the next Multi-Billion if not Trillion Dollar Industry. For those of you who don’t know Peter Drucker; he is a highly respected worldwide management consultant guru and author of over 25 books on Business and Management.

Peter Drucker menegaskan ‘Webucation’ adalah merupakan peluang perniagaan yang paling berpotensi untuk masa hadapan bahkan lebih berpotensi dari Makanan Kesihatan dan Komunikasi. Perniagaan seperti ini dikategorikan sebagai Ekonomi Matahari Terbit dimana ia mempunyai peluang yang cerah untuk berjaya dalam satu jangkamasa yang panjang.

Di Malaysia pula, mulai tahun 2010, Kerajaan telah mensasarkan semua sekolah menjadi sekolah Bestari di mana pada ketika itu, para pelajar akan belajar melalui laman web dan portal pendidikan seperti Score A ProgrammeTM.

Berminat sebagai e-learning consultant boleh hubungi saya >> hubungi saya

2 thoughts on “Webucation – The Sunrise Business

  1. sesiapa yang menjalankan perniagaan matahari terbit pada masa hadapan dan pada masa akan datang ,dia adalah orang kaya baru dunia.

  2. sesiapa yang menjalankan perniagaan webucation matahari terbit pada masa akan datang dan pada masa hadapan ,dia adalah orang kaya baru dunia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*