Projek hujung minggu – DIY step stone

Salam,

Hujung minggu ini tiada apa program keluarga. Jadi cuma duduk rumah, berkemas, basuh kereta dan buat satu projek untuk halaman rumah iaitu step stone ala-ala pebblestone.

Sebelum ni pernah buat dan tak berapa cantik. Ingat hujung minggu ni nak buat lagi. Biasalah praltice make perfect.

Kat bawah ni ada turutan gambar-gambar projek hujung minggu ini.

So kepada sesiapa yang boring hujung minggu tu bolehlah try buat step stone sendiri.

Rais.my

6 thoughts on “Projek hujung minggu – DIY step stone

  1. rais..cantik la ko buat tu..simen tu campur ngan pasir tak…tebal brape inci…laki ku pernah buat..pecah la..ehhh aku plak tanya lebih²..heheheh

  2. Biasa structure lemah sebab terlebih pasir, nipis dan tiada bahan sokongan macam besi ker…. eloknya tambah besi baru kuat…

    Aku pun tak tau sangat kene tanya yang pakar….

  3. nak lapan!
    mau minggu depan deliver. COD.

    pebble wash 5 kilo bape hengget sana kamu dapat wahai encik?

    ni, dah penuh belum step stone depan umah kau nih. boleh aku datang kesat tahi ayam yang lekat kat sipar. ekekekeke.

  4. Assalam,

    Just campuran batu dengan simen jer… pastu bancuh pekat… bila dah separuh kering… gosok pelahan-lahan dengan berus cat atau berus kasut atau berus yang lembut. Span digunakan untuk serap simen yang tanggal bila kita memberus tadi.

    Jangan kuat sangat atau guna berus yang keras, dikuatiri batu tertanggal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*