Jom kurus tanpa STRESS, 3.7Kg sebulan

Sebenarnya bukan nak kurus sangat. Tapi bila memikirkan kesihatan eloklah diteruskan niat nak kurus ni…. Cuma tak berapa suka plan yang drastik. Nanti stress sendiri, bila nak kurang stress nanti wujudkan cheat day bagai… Tak baik tipu-tipu (cheat), kata orang tua-tua siakap senohong gelama ikan duri, hihihi…

OK, ni eksperimen bulan pertama (30-40 hari).

  • Tanpa senaman
  • Tanpa ubat/suplemen
  • Tanpa sekat makan (cuma kurangkan 30% nasi, menu makan-makan lain semua macam biasa – roti canai, sup gearbox, pizza, burger dll)
  • Waktu Sarapan air manis cuma 2 kali seminggu, lain-lain kopi o kosong atau limau suam kosong atau air suam jer.

Jadi efek dia ok lah, macam gambar kat bawah ni, nak explain tak pandai.

Ok, Next month kita try pula eksperimen ke-2,

  • Teruskan apa yang kita buat macam bulan pertama
  • Senaman ringan (agak-agak 100-120 bpm, 2 minit, 2 kali seminggu)

Jadi doakan eksperimen memberikan result yang bagus dan ingatkan untuk kemaskini bulan depan ye…. Kita santai-santai jer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*